АНАЛІЗ ВИПРОБУВАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ МАТЕРІАЛІВ ЗА ЖОРСТКОГО РЕЖИМУ ПРИКЛАДАННЯ НАВАНТАЖЕННЯ - Гомон, Святослав; Довбенко, Тетяна; Матвіюк, Олександр; Верешко, Олег; Кулаковський, Леонід; Чорномас, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Проаналізовано випробувальні машини старого і нового зразків. Доведено те, що сучасні випробувальні машини та преси мають ряд суттєвих переваг для вимірювання основних міцнісних та деформівних характеристик різних матеріалів. Таке обладнання дозволяє побудувати повні діаграми деформування, як за стиску, так і за розтягу.