АПРОКСИМАЦІЯ ДІАГРАМИ «МОМЕНТ-КРИВИНА» ДЕРЕВ’ЯНИХ АРМОВАНИХ ТА НЕАРМОВАНИХ БАЛОК ПРЯМОКУТНОГО ПЕРЕРІЗУ - Гомон, Петро (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Описано послідовність апроксимації діаграми «момент-кривина» до функції, як для армованого, так і неармованого згинального дерев’яного елемента прямокутного перерізу. Наведено приклад апроксимації діаграм. Приведено приклад апроксимованої функції для теоретичних та експериментальних даних. Описано послідовність апроксимації діаграми до функції. Встановлено основні точки діаграми для достовірності їх опису. Наведено можливості використання функції для моделювання роботи деревини.