АНАЛІЗ КЛІМАТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ПРИ ПРОЕКТУВАННІ ВІТРОЕНЕРГОАКТИВНИХ ВИСОТНИХ БУДІВЕЛЬ - Кривенко, Ольга (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Проаналізовані основні кліматичні параметри, що впливають на проектування вітроенергоактивних висотних будівель. Досліджено макрокліматичні показники, що визначають загальний енергетичний ресурс вітру в регіоні, з урахуванням параметрів швидкості вітру та питомої потужності енергії вітру. Визначено вплив на вітровий потенціал параметрів мезоклімату, що формується відповідно до особливостей природного та антропогенного середовища (рельєф, наявність лісів, близькість до водойм, міська забудова). Досліджені параметри для уточнення енергетичного вітрового потенціалу на мікрокліматичному рівні з урахуванням розташування ВЕУ у будівлі. У результаті проведеного аналізу визначено схему структури попереднього моделювання енергетичного вітрового потенціалу на різних кліматичних рівнях (макро, мезо та мікрорівнях) при проектуванні ВЕУ у висотних будівлях.