ВПЛИВ ОРГАНІЗАЦІЇ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР ЯК МЕГАПОДІЇ НА УРБАНІЗАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ У МІСТІ Й РЕГІОНІ - Ковпак, Володимир (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Олімпійські ігри від свого зародження тісно впливали на урбанізаційні процеси у приймаючих суспільствах. З другої половини 20-го століття можна спостерігати значну еволюцію в збільшенні масштабності мегаподії: від Олімпійського моностадіону до олімпійського кварталу, елементів міського й регіонального планування. Таким чином, Олімпіада почала передбачати інвестиції не лише у спортивну інфраструктуру, але й змогла стати елементом міського й регіонального оновлення та розвитку, впроваджуючи зміни у транспортну інфраструктуру, житловий сектор, парки, вулиці, громадський простір.