КОНЦЕПЦІЯ АРХІТЕКТУРНО-ЛАНДШАФТНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ФРАГМЕНТУ ДОЛИННОГО ПРОСТОРУ Р. ОПІР - Духняк, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
На основі теоретичних і експериментальних досліджень створено довгострокову концепцію архітектурно-ландшафтної організації й розвитку фрагменту долинного простору річки Опір між м. Сколе та с. Гребенів у Львівській області. Підтверджено, що внаслідок значних природних особливостей території долинних просторів Карпат вирізняються від інших місцевостей і потребують особливого підходу в проектних рішеннях. Для розробки концепції архітектурно-ландшафтної організації долинного простору р. Опір на фрагменті від м. Сколе до с. Гребенів попередньо здійснено з урахуванням рівня впливу ґрунтовний пофакторний аналіз території та аналіз взаємозв’язків між цими факторами (багатофакторний). Обґрунтована оцінка просторових ситуацій, визначено цілі розвитку території та запропоновані прийоми їх досягнення.