ІНВАРІАНТИ ТА ІЗОМЕРИ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ - Габрель, Микола; Габрель, Михайло (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Досліджено феномени ізомерії та інваріантності як інтегральних властивостей простору міста, пов’язаність їх з іншими вимірами. Обґрунтовано підходи до дослідження і врахування означених характеристик у просторовій організації і розвитку урбанізованих систем. Зроблено припущення, що використання положень ізомеризації та міських інваріант може бути ефективним для оздоровлення й ефективного розвитку міського організму.