АНАЛІЗ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ – ЦЕ ПЕРШИЙ ЕТАП ДЛЯ ФОРМУВАННЯ СУЧАСНОГО МІСТА - Завальний, Олександр; Колоша, Марина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Аналіз міського простору – це перший етап для формування системного розуміння та створення більш комфортного сучасного міста. Історично склалось, що «містотворення» відбувається відповідно до тих умов і принципів, які існують на той час коли відбувалось формування міста. Тому, аналізуючи вже існуючу структуру міського планування територій, вводяться нові параметри та характеристики, які повністю повинні відображати якість міського простору для його мешканців в сучасний стан.