ЕКОНОМІЧНА ТА ЕКОЛОГІЧНА ОЦІНКА ВИБОРУ ВАРІАНТУ РОЗПЛАНУВАННЯ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ ПІДГОТОВКИ ТЕРИТОРІЇ ПІД ЗАБУДОВУ - Банах, Андрій; Банах, Віктор; Фостащенко, Олена; Федченок, Олександр; Полікарпова, Лілія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Обґрунтовано включення процедур з соціально-економічної та інженерно-економічної оцінки розпланувального рішення території в процес містобудівного проектування. Встановлено залежності загальних величин збитків при втраті стійкості території в залежності від типу об’єкту. Окремо визначено вартість заходів з інженерної підготовки території в залежності від куту нахилу рельєфу. Здійснено екологічну оцінку вибору варіанту розпланування та інженерної підготовки території під забудову.