ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКА ВПЛИВУ ГЕОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ ЩОДО НАДІЙНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ МАГІСТРАЛЬНОГО ГАЗОПРОВОДУ - Maznitskyi, Anatolii; Staroverov, Vladimir; Nikitenko, Kira (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Проведено аналіз впливу геологічних чинників на функціонування магістрального газопроводу (МГ). Оцінювання ділянок підвищеної небезпеки на магістральному газопроводі - є основним підготовчим кроком до розрахунку показників екологічного ризику та визначені параметрів напружено- деформованого стану магістрального газопроводу. Виконано обґрунтування безпечної експлуатації трубопровідних систем, що здійснюється за допомогою оцінювання геологічних чинників ризику на ділянках газопроводу. Це дає можливість виділити потенційно небезпечні ділянки МГ для проведення техніко-організаційних заходів щодо убезпечення аварій при експлуатації МГ. Доведено доцільність подальших досліджень та оцінки ризиків трубопровідних систем, з метою отримання достовірної інформації про потенційно небезпечні ділянки МГ.