ПОНЯТТЯ АГЛОМЕРАЦІЇ В НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ: ВИЗНАЧЕННЯ, ТРАКТУВАННЯ, МЕХАНІЗМИ ДІЇ - Bardyn, Yurii (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Проаналізовано різногалузеві наукові трактування поняття «агломерація» та механізми функціонування цього явища. Опрацьовано 44 наукових праць, пов'язаних з поняттям агломерації за останні 120 років з метою отримання теоретично обґрунтованого та практично доведеного в урбаністиці визначення поняття агломерації, та задля окреслення потенціалу даної форми розселення до розвитку.