АКВАТОРІЇ КИЄВА: ВТРАТИ, ЗДОБУТКИ ТА ШЛЯХИ ВІДРОДЖЕННЯ - Demin, Nicolay; Mykhailyk, Olha (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Ретроспективно розглянуто стан річкових екосистем міста Києва з акцентом на сучасних екологічних проблемах. Важливість акваторій в умовах міста порівняно з кровоносною системою людського організму. Запропоновано заходи з відродження прибережних територій Києва.