ПРОБЛЕМИ АСПЕКТІВ ЗОРОВОГО СПРИЙНЯТТЯ АРХІТЕКТУРНОЇ ЗАБУДОВИ СОБОРНОГО ПРОСПЕКТУ В ЗАПОРІЖЖІ - Yehorov, Yurii; Fostaschenko, Olena; Arkhipova, Kateryna; Chacharskii, Maxim; Kulyk, Denys (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто проблемні аспекти зорового сприйняття будівель цивільного і промислового призначення, які формують проспект Соборний міста Запоріжжя. Проаналізовано архітектурні стилі об’єктів забудови та їх зорове сприйняття. Досліджено специфіку ракурсного сприйняття людиною архітектурного середовища міста у просторі та часовій області. Виявлено суперечності та взаємодії між архітектурними просторами в міському середовищі. Намічено шляхи забезпечення комфортного сприйняття людиною забудови проспекту Соборного в м. Запоріжжя житловими, громадськими та промисловими будівлями.