ТУРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ НА ЗЕМЛЯХ БІОСФЕРНИХ РЕЗЕРВАТІВ - Bohatyr, Dariia; Lytvynenko, Iryna (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто питання використання земель біосферних резерватів для забезпечення туристичної діяльності. Високий ступінь захисту земель біосферних резерватів, які можуть включати землі різних об’єктів природно-заповідного фонду та мають значний туристичний потенціал, вимагають особливого підходу до розвитку туризму в таких об’єктах. Наведені кількісні показники біосферних резерватів в Україні та в світі, визначені Національні природні парки, що забезпечують туристичну діяльність на землях біосферних резерватів.