ПРО ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ РОЗРАХУНКУ НЕПРЯМОГО ГІРАВЛІЧНОГО УДАРУ У СИСТЕМАХ МІСЬКОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ - Gizha, Olena (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглядаються особливості впливу зміни опору засувки під час її закриття на зменшення швидкості в трубопроводі при непрямому гідравлічному ударі. Вперше показано, що підвищення тиску змінюється з часом не за лінійним, а більш складним степеневим законом. Наводяться конкретні рекомендації щодо визначення підвищення тиску або часу закриття засувки.