ФУНКЦІОНАЛЬНА МОДЕЛЬ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ПРИ УПРАВЛІННІ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ - Banakh, Andrii; Poltavets, Maryna (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянуто проблеми, пов’язані з методологією прийняття рішень у галузі міського господарства. Визначено, що управління міським господарством вимагає застосування нетрадиційних підходів до моделювання процесів і зв’язків з єдиною основою, яка базувалася б на принципі сумісності при наскрізній інформаційній підтримці. Запропоновано функціональний підхід до прийняття рішень при управлінні міським господарством на основі загальних законів і принципів системології, що має доступну форму, структурну і функціональну цілісність, інтегрує рішення в комплексну модель з єдиною логікою та власними особливостями. Сформовано відповідну структурно-логічну модель управління складними системами, до яких в тому числі відноситься господарство міст, виходячи з умови забезпечення її надійності, складові частини якої є сполученими й узгодженими та складають єдину управлінську систему, ув’язка різнохарактерних завдань в якій здійснюється за допомогою взаємозв’язку усіх управлінських блоків.