РОЗМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ ІНФРАСТРУКТУРИ САНІТАРНОГО ОЧИЩЕННЯ У ПЛАНУВАЛЬНІЙ СТРУКТУРІ МІСТА - Yavorovska, Olha (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Зроблено аналіз містобудівних, санітарно-гігієнічних та інших вимог щодо розташування об’єктів інфраструктури санітарного очищення. Обґрунтовано доцільність розширення мережі центрів приймання та збирання муніципальних твердих побутових відходів. Розроблена модель розташування центрів приймання та збирання муніципальних твердих побутових відходів, що грунтується на методі математичного просторового моделювання. Проведене моделювання покликане вирішити проблему нормативного забезпечення міст центрами приймання та збирання муніципальних твердих побутових відходів, а також їх оптимального розташування згідно вимог на плані міста. Запропонована у статті модель дасть змогу наочно та швидко виявити територію, придатну для розміщення об’єктів інфраструктури санітарного очищення.