ДОСЛІДЖЕННЯ ЕВОЛЮЦІЙНИХ ТЕНДЕНЦІЙ ПЛАНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТТЯ - Golik, Jolana; Nesukh, Mykhailo; Fedoryanich, Tetyana (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглянуті еволюційні тенденції системи розселення Закарпаття, коли кожна адміністративна одиниця розглядалася як територіальна частина народного господарства країни зі своєю спеціалізацією міжпоселенними зв’язками. В статті розглядаються етапи формування системи розселення, проводиться аналіз формування системи розселення в різні історичні періоди. Проведено дослідження наукових теорій різних періодів, які мали вплив на формування систем розселення.