РЕКРЕАЦІЙНІ ПОСЕЛЕННЯ: ОСНОВНІ ФАКТОРИ ТА ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ - Kuzmenko, Tetiana; Dmytrenko, Andrii (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Узагальнено сучасний та вітчизняний досвід формування рекреаційних поселень в сільській місцевості, визначено основні фактори, що сприяють трансформації сільських поселень в рекреаційні, виявлені види використання види використання сільської території при облаштуванні поселень для відпочинку. Наведено сучасні підходи щодо реновації та вдосконалення функціонально-планувальної структури існуючих територій поселень.