ТРАНСФОРМАЦІЇ ПРОСТОРОВОЇ СТРУКТУРИ С. ЗАРВАНИЦІ ПІД ВПЛИВОМ НЕМАТЕРІАЛЬНОГО: ДОСВІД, ПРАКТИКА ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ - Kosmii, Mykhailo (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначається вплив нематеріального на процес трансформації просторової структури населеного пункту. Акцентується увага на тому, що нематеріальні чинники безпосередньо впливають на розвиток архітектурної та містобудівної діяльності, хоча знаходяться апріорі «в тіні». Врахування феномену нематеріального потребує більшого тлумачення та роз’яснення щодо формування просторової організації об’єднаних територіальних громад, чи формування подібних адміністративних утворень довкола них.