ВИСОТНІ СПОРУДИ З ДИНАМІЧНИМИ ГАСНИКАМИ КОЛИВАНЬ - Diveyev, Bohdan; Kotiv, Mykhailo; Kotiv, Roman (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглядаються висотні споруди, що знаходяться під дією динамічних навантажень. Для зменшення рівнів вібрації проаналізовано застосування динамічних гасників коливань (ДГК). Розглядаються два типи пасивних ДГК: маятникового та коткового типів. На основі конденсованих розрахункових моделей проведена оптимізація характеристик ДГК та вказані їхні оптимальні конструкції.