АНАЛІЗ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ LІDAR ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ ГЕОПРОСТОРОВОЇ ПІДТРИМКИ ВІЙСЬК (СИЛ) У БОЙОВИХ УМОВАХ - Булгаков, Андрій; Бондар, Світлана; Дем’яненко, Роман; Медведський, Юрій; Кузьмич, Олександр (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Актуальність дослідження обумовлена необхідністю підвищення ефективності виконання завдань геопросторової підтримки військ (сил) та запобігання втрат серед особового складу військових частин (підрозділів), що виконують ці завдання у ході ведення бойових дій за допомогою сучасних технологій. Дана стаття спрямована на виявлення перспектив використання LiDAR-систем для підвищення ефективності виконання завдань зі створення та оновлення геопросторових даних у бойових умовах.