КОМПЛЕКСНЕ ОЦІНЮВАННЯ КОМФОРТНОСТІ ТЕРИТОРІЇ - Шилова, Тетяна; Тітєв, Владислав (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Аналіз чисельних літературних джерел, проєктних матеріалів, даних натурних досліджень дозволив сформулювати основні принципи та критерії комплексного оцінювання комфортності території житлової забудови. Розроблені рекомендації щодо поліпшення умов комфортності проживання на території міст, які можуть бути застосовані в різних житлових масивах Києва та інших міст. Перевірка на практиці рекомендацій щодо комплексного оцінювання та розробки засобів поліпшення умов комфортності на територіях міст показала, що вони сприятимуть підвищенню комфорту містян і сталому розвитку міських територій.