АНАЛІЗ СТАНУ ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ В м. КИЄВІ ЗА 2018-2022 рр. - Солуха, Ігор (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуті зміни стану забруднення атмосферного повітря в місті Києві за 2018-2022 рр. у межах міста. Встановлено, що у відповідності до проведеного аналізу показників стану атмосферного повітря, протягом аналізованого періоду рівень забруднення атмосферного повітря на території міста Києва знаходився в основному в діапазоні «дуже низький» та «низький». Встановлено основну залежність якості стану атмосферного повітря м. Києва від викидів пересувних джерел впливу, а саме автомобільного транспорту, як основного джерела забруднення атмосферного повітря. Обґрунтовано подальше вивчення питання аналізу стану атмосферного повітря в крупних містах України опираючись на досвід інших країн для більш якісного розроблення концепції екологічного розвитку та здійснення екологічної оцінки стану навколишнього середовища.