ФАКТОРИ, ЩО ОБҐРУНТОВУЮТЬ ФОРМУВАННЯ ОБМЕЖЕНЬ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ - Петраковська, Ольга; Михальова, Марія (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Проведено дослідження публікацій вітчизняних та закордонних науковців, чинної нормативно-правової бази, державних інформаційних ресурсів, відкритих даних та різних видів документації щодо встановлення різних видів обмежень з метою визначення і систематизації факторів, що обґрунтовують формування обмежень використання земель в Україні. Серед сукупності факторів авторами були визначені найбільш вагомі, які об’єднано у вісім основних груп: правові; адміністративні; інформаційні; екологічні; природні; соціально-економічні; функціонально-просторові; техногенні.