ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПІДЗЕМНОГО УРБАНІСТИЧНОГО ПРОСТОРУ ДЛЯ СУЧАСНИХ ВЕЛИКИХ МІСТ - Гриців, Богдан (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуті різні аспекти використання підземних структур у міському середовищі, зокрема їхнє застосування в галузі безпеки, екології, енергетики, науки, сільського господарства та технологій. Розглянуті аргументи та приклади показують, що використання підземних приміщень може бути ефективним рішенням для різних викликів, з якими зіштовхуються великі міста. Такий підхід може сприяти покращенню безпеки, зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище, підвищенню енергоефективності, розвитку освіти, науки та технологій, а також забезпеченню сталого сільського господарства.