ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРНОГО СЕРЕДОВИЩА ДОЗВІЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНИХ КЛУБІВ - Вілінська, Людмила; Бурлак, Галина; Бондаренко, Адріана (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Найбільшого поширення набувають дозвільні клуби, що надають відвідувачам великий вибір різноманітної діяльності. Це викликає необхідність більш детального та системного розгляду проблем, пов’язаних із функціонуванням сучасних дозвільно-розважальних закладів. Запропоновано проект будівлі сучасного дозвільно-розважального клубу на місці кінотеатру «Зоряний» міста Одеси після його реновації. Проект будівлі клубу, який розташований на двох поверхах, сприяє рекреаційній діяльності, направленої на об’єднання навчання, культурної діяльності, фізичної активності та відпочинку в єдиному просторі. Формування архітектурного середовища клубу передбачає збалансоване та функціональне розподілення приміщень для забезпечення різних потреб відвідувачів. Основною відмінністю запропонованої клубної будівлі є складна композиція внутрішнього простору, де ключовими елементами є приміщення для інформаційних подій, відпочинку та соціальної взаємодії.