АНАЛІЗ МЕТОДІВ КОНТРОЛЮ МЕТРОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЛАЗЕРНИХ ТРЕКЕРІВ - Адаменко, Олександр; Сарбаш, Олександр; Анненков, Андрій; Кузьмич, Олександр; Циколенко, Олена (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Лазерні трекери є ключовими пристроями у сучасній вимірювальній техніці, забезпечуючи високу точність і надійність у вимірюваннях. Однак, забезпечення їхньої ефективності вимагає систематичного контролю їхніх метрологічних характеристик. Статичні та динамічні дослідження є загальноприйнятими методами для оцінки точності вимірювань лазерними трекерами. В цій статті виконується аналіз методів контролю метрологічних характеристик лазерних трекерів, зокрема застосування матеріальної міри, мережевого методу, контролю з використанням поворотного столу та інтерферометра.