ПРИЙОМИ ЛАНДШАФТНОГО ДИЗАЙНУ ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА - Шевченко, Людмила; Новосельчук, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Висвітлюється актуальна проблема сьогодення – відновлення постіндустріального середовища в містах як важливої складової їх соціально- економічного розвитку. Особливий наголос зроблено на ревіталізацію територій з можливістю створення ландшафтних об’єктів. З’ясований потенціал таких територій та засоби ландшафтного дизайну, дієві при їх оновленні. Виявлені прийоми ландшафтного дизайну, спрямовані на формування рекреаційного простору на основі збереження культурно- історичних і відновлення екологічних і художньо-естетичних цінностей постіндустріального об’єкта.