ОСНОВИ МІСТОБУДІВНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ ПОСЕЛЕНЬ З УРАХУВАННЯМ ПОКАЗНИКІВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ - Селіхова, Яна (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглядаються основи містобудівної організації енергоефективних екологічних поселень (далі – ЕЕП) з урахуванням показників енергоефективності, так як організація даних містобудівних утворень є багатогранним процесом, який пов’язаний з різноманітними факторами, які розглядаються в різних наукових сферах. Виявлено основні аспекти розвитку енергоефективних екологічних поселень, розроблено уніфіковану структурну модель проектування ЕЕП. За результатами проведених досліджень розкрито етапи містобудівної організації енергоефективних екологічних поселень з урахуванням показників енергоефективності (на прикладі Харківської області).