ПЕРЕДУМОВИ РОЗВИТКУ ЗЕМЕЛЬ ПРОМИСЛОВОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - Петраковська, Ольга; Трегуб, Микола (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Проведено дослідження складових розвитку земель промисловості у територіальних громадах. Встановлено, що за рахунок використання земель промисловості формується значна частина надходжень бюджетів громад і залежно від раціональності їх використання це може призвести до позитивних економічних зрушень під час післявоєнного розвитку в Україні. Систематизовані передумови розвитку земель промисловості, визначені їх складові, обґрунтовані випадки, коли можливі порушення у їх використанні та запропоновані алгоритми вирішення відповідних проблемних аспектів.