ПОБУДОВА КОМПЛЕКСНОЇ МОДЕЛІ РЕКОНСТРУКЦІЇ ШЛЯХОПРОВОДУ НА ОСНОВІ ОБСТЕЖЕННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ВІМ-ТЕХНОЛОГІЙ - Кошевий, Олександр; Кошева, Вікторія; Левківський, Дмитро; Янсонс, Марина; Чубарев, Антон; Марчук, Олександр (Містобудування та територіальне планування, 2023)
В роботі приведено основні ідеї та можливості побудови комплексної просторової графо-аналітичної моделі дослідження та аналізу напружено- деформованого стану, міцності та стійкості будівельних споруд та об’єктів архітектури на основі їх обстеження за допомогою ВІМ-технологій. Створена комплексна модель споруди використовується для подальшого прийняття оптимальних рішень по вибору варіантів проєктних рішень для відновлення та реконструкції шляхопроводу і значно прискорює проєктні роботи. Наведені результати створення комплексної просторової моделі реконструкції залізобетонного шляхопроводу № 11а ПАТ «МК «Азовсталь» у м. Маріуполь на основі проведеного візуального та інструментального обстеження стану шляхопроводу та висновків про міцнісні характеристики основних несучих конструкцій. На основі створеної комплексної моделі проведений аналіз НДС, міцності та стійкості споруди та запропоновані варіанти проєктних рішень для реконструкції шляхопроводу. Зроблені висновки щодо подальшої розробки проєкту реконструкції.