ПЕРЕДУМОВИ РЕНОВАЦІЇ ПОСТПРОМИСЛОВИХ ТЕРИТОРІЙ НА ПРИКЛАДІ ЗАПОРІЗЬКОГО АЛЮМІНІЄВОГО КОМБІНАТУ - Захарова, Світлана; Фостащенко, Олена; Архіпова, Катеріна; Гондар, Сергій; Фостащенко, Данило (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянуто передумови реновації постпромислових територій, а також виявлено перспективи впливу реновації на основі існуючого вітчизняного та зарубіжного досвіду. Виявлено ряд різних чинників, що впливають на процеси реновації в існуючій містобудівній ситуації з впливом усіх існуючих та можливих процесів. Визначено передумови реновації деградуючих промислових об’єктів та їх територій на прикладі міста Запорізького алюмінієвого комбінату.