МОДЕЛЮВАННЯ ТЕМПЕРАТУРНИХ ВПЛИВІВ В МАСИВНИХ ТІЛАХ ЗА ДОПОМОГОЮ МОДИФІКОВАНОГО МЕТОДА ПРЯМИХ - Кошевий, Олександр; Левківський, Дмитро; Янсон, Марина; Чубарев, Антон; Марчук, Олександр (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Приведено основні ідеї та можливості модифікованого методу прямих, для моделювання температурних впливів в масивних тілах. Прийнято розрахункову модель прямокутного бруса з визначеним тепловим станом. Застосована процедура зниження вимірності вихідних рівнянь за допомогою модифікованого метода прямих та метод Бубнова-Гальоркіна-Петрова для граничних умов. Наведені редуковані рівняння теплопровідності і редуковане рівняння теплового балансу. Зроблено висновки, щодо доповнення редукованих рівнянь другого порядку складовими з граничних умов на бокових поверхнях і наведені остаточно редуковані рівняння другого порядку по просторовим змінним.