РЕКРЕАЦІЙНИЙ КЛАСТЕР В СТРУКТУРІ МІСТА ДНІПРО - Мерилова, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Актуальність статті обумовлена пошуком нових форм та методів організації об’єктів рекреації, відповідних часу та соціальним запитам. В дослідженні за допомогою методу експериментального проєктування на прикладі території промислового вузла «Фабричний» у м. Дніпро висвітлено раціональність залучення кластерного підходу до формування об’єктів рекреації. Зазначено, що саме кластер виступає одночасно як гнучка структурна одиниця регіональної системи рекреації та туризму, а також як самодостатня форма територіальної організації з власною системою зв’язків та відношень.