МІСТОБУДІВНІ ЧИННИКИ ВИБОРУ МОДЕЛІ ТЕХНОПАРКУ В УМОВАХ ІСТОРИЧНО СФОРМОВАНОГО МІСТА(НА ПРИКЛАДІ ЛЬВОВА) - Мазур, Тамара; Король, Євгенія (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглядаються базові моделі технопаркових структур в країнах з розвинутою ринковою економікою. Визначається їх функціональний зміст, містобудівні тенденції формування та особливості архітектурно- просторової організації. В контексті виявлених тенденцій аналізуються напрямки формування і розвитку об’єктів високотехнологічного наукоємного виробництва у Львові. Обґрунтовується вибір найбільш дієвих моделей технопарків для умов міста.