ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН КРЕМЕНЦЯ: ІДЕАЛІЗОВАНИЙ ОБРАЗ І РЕАЛЬНІСТЬ. ПЛАН 1846 РОКУ - Ягодка, Юлія (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Представлено дослідження особливостей та підходів до формування містобудівної структури міста Кременець у різні історичні періоди та на основі генерального плану 1846 року. Визначено характерні риси архітектурно-просторових композицій історичного середмістя та фактори, що вплинули на трансформацію генерального плану Кременця. Стаття присвячена аналізу ідеалізованої розпланувальної схеми міста, яка зафіксована на проєктному плані середини ХІХ ст.