ПРО ЗАСТОСУВАННЯ МОДИФІКОВАНОГО МЕТОДА ПРЯМИХ В ЗАДАЧАХ ТЕРМОПРУЖНОСТІ НЕТОНКИХ ПЛАСТИН - Чубарев, Антон (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Наведено результати тестування методу скінченних елементів з використанням криволінійного просторового скінченного елемента на двох типах задач теорії пружності (рівновага товстостінного циліндра під дією зовнішнього та внутрішнього тиску, рівновага товстих плит з різними умовами закріплення) з різними параметрами та згущенням сітки дискретизації. Результати дослідження порівнюються з відомими аналітичними розв’язками, а також з розв’язками, отриманими іншими схемами методу скінченних елементів в ПК «ЛІРА-САПР» та ПК «SCAD Office».