МЕДІЙНІСТЬ ЕЛЕМЕНТІВ ДИЗАЙНУ АРХІТЕКТУРНОГО СЕРЕДОВИЩА ЛЬВОВА - Парнета, Мар’яна; Парнета, Богдан (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Сучасний ритм життя зумовлює необхідність у створенні нових принципів організації елементів дизайну в архітектурному інформаційно- комунікативному середовищі. Його медійність є відображенням духовно- культурних цінностей сучасного суспільства, що трансформуються у динамічні та інтерактивні елементи. Для характеристики інформативної сутності візуальних елементів сучасного архітектурного середовища запропоновано їх класифікацію за функцією, часовими рамками дії та місцем розташування. Аналіз проведено на прикладі міста Львова. На його основі виділено ознаки гармонійного використання медійних елементів дизайну в існуючому архітектурному середовищі та визначено роль інформативної насиченості міста на інтуїтивну форму сприйняття людини.