КРИТЕРІЇ ТА МЕХАНІЗМИ НОРМУВАННЯ САНІТАРНО-ЗАХИСНИХ ЗОН: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Стародуб, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Проаналізовано тенденції зміни вітчизняних вимог до санітарно-захисних зон. Вивчено зарубіжний досвід санітарної класифікації промислових підприємств та розмірів санітарно-захисних зон для них. Виявлено критерії та досліджено механізми нормування санітарно-захисних зон щодо житлових територій в різних країнах світу.