ПРИНЦИП «ВІДПОВІДНОСТІ» В КОМПЛЕКСНОМУ ПРОЦЕСІ РЕСТАВРАЦІЙНО-РЕКОНСТРУКТИВНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Лещенко, Нелля (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглянуто сформульований принцип «відповідності» архітектурно- розпланувального рішення будівлі її композиційній ролі в історичному центрі. Показано його співвідношення з визначеними чотирма системними рівнями комплексного процесу реставраційно-реконструктивних трансформацій та зв’язок з іншими загальними і спеціальними принципами, детермінованими для різних рівнів. Детально розібрано визначені прийоми, що його розкривають. Надано рекомендації щодо ефективності застосування принципу «відповідності» при здійсненні реставраційно-реконструктивних трансформацій з використанням відновлюючих, оновлюючих і перетворюючих методів об’ємного рівня комплексного процесу РРТ.