РЕДЕВЕЛОПМЕНТ ДЕГРАДУЮЧИХ ПРОМИСЛОВИХ ТЕРИТОРІЙ В КОНТЕКСТІ ІСТОРИЧНОЇ ЗАБУДОВИ МІСТ - Гулей, Дарина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Надано визначення поняттю «редевелопмент», наведено його класифікацію та пояснення щодо кожного з видів. Виділено основні композиційні прийоми перепрофілювання, та адаптації колишніх промислових територій з історичною забудовою під сучасні потреби міста та його мешканців. Обґрунтовано необхідність впровадження редевелопменту закинутих промислових історичних територій як успішного шляху їх адаптації під сучасні потреби. Проаналізовано світові та українські приклади редевелопменту. В якості успішних прикладів масштабного редевелопменту і ревіталізації з адаптацією під нові функції старої промислової зони наведено талліннський квартал Ротерманні та реновації з рефункціоналізацією - житловий комплекс «Комфорт Таун» в місті Києві.