ПРИЙОМИ ДИЗАЙНУ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ХУДОЖНЬО- ГРАФІЧНИМИ ЗАСОБАМИ - Шевченко, Людмила; Новосельчук, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Висвітлюються техніки, напрями та прийоми дизайну міського середовища ХХІ ст. художньо-графічними засобами. На підставі вітчизняного та зарубіжного досвіду, аналізу робіт попередніх науковців виявлено напрями в мистецтві та художні засоби, які є найбільш уживаними у міському середовищі. Показано художні прийоми, які відіграють суттєву роль у формуванні міських просторів на сучасному етапі їх функціонування.