ДОСЛІДЖЕННЯ ТРИМКОЇ ЗДАТНОСТІ БАЛОК З ОДНОРЯДНОЮ ТА ДВОРЯДНОЮ ПЕРФОРАЦІЄЮ РІЗНОЇ КОНФІГУРАЦІЇ - Підгурський, Іван; Підгурський, Микола; Підлужний, Олег; Слободян, Василь (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розроблено методику та досліджено методом скінчених елементів напружено-деформівний стан та граничні навантаження балок з круглою, різновидами еліпсоподібної та овальної перфорації при їх однорядному та дворядному розташуванні в стінці. Здійснено порівняння результатів для обґрунтованого компонування раціональних конструктивних форм перфорованих балок з однорядною та дворядною перфорацією стінок.