ГРОМАДСЬКІ ПРОСТОРИ ЯК ІНСТРУМЕНТ РЕКОНСТРУКЦІЇ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА - Кисельов, Володимир; Кисельова, Ганна (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Досліджено громадські відкриті простори, при реконструкції міських територій. Проаналізовані наукові роботи присвяченні сталому розвитку міст, питанням екологічної реконструкції міського середовища та створенню громадських міських просторів. На основі проаналізованого світового досвіду, виявлено, що провідну роль в організації громадського міського простору займають насамперед архітектурно-ландшафтні прийоми організації середовища. Їх компоненти є засобами композиційно-функціональної організації громадських просторів, реконструкції та гуманізації міського середовища.