ФОРМУВАННЯ МОДЕЛІ ІНТЕГРОВАНОГО РОЗВИТКУ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ - Кайдановська, Олена; Васильків, Дарина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Опрацьовано значну теоретико-методологічну базу формування громадських просторів як умову успішного розвитку міст з урахуванням глобалізаційних процесів, окреслено існуючі протиріччя та перспективи. Актуальними є проблеми переосмислення загальних просторів історичних міст, оновлення архітектурного середовища, створення комунікаційних публічних просторів, формування нових інтегрованих функціональних зон, освоєння пост промислових територій. Розглянуто концепції розвитку сучасного міста з позицій урбанізму, тенденції оновлення міських територій в умовах економічних та соціальних змін, моделі безавтомобільного простору. Відзначено позитивну роль міжнародних проектів інтегрованого розвитку міст України щодо соціальної різноманітності архітектурного простору.