АНАЛІЗ ЗАБРУДНЕННЯ ОКСИДАМИ АЗОТУ ПОВІТРЯНОГО ПРОСТОРУ ТЕРИТОРІЇ КИЄВА - Татарченко, Галина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуто рівень забруднення території міста Києва оксидами азоту, що в основному утворюється транспортними потоками на магістральних дорогах міста та суттєво впливає на стан здоров’я людини. Наведені дані стаціонарних вимірювальних постів спостережень, дистанційного зондування та розрахунки по концентрації оксидів азоту. Визначено, що ці дані значно відрізняються, тому необхідно додатковий контроль в точках близьких до магістральних доріг. При вирішенні питань розміщення магістральних трас в плані міста необхідно враховувати напрямок та швидкість руху вітру. Якщо ширина забруднення придорожньої смуги забруднюючою речовиною перетинає границю житлової забудови, варто передбачити захисні заходи.