ТЕХНОЛОГІЇ ВІРТУАЛЬНОЇ РЕАЛЬНОСТІ В КОНТЕКСТІ ІННОВАЦІЙ В АРХІТЕКТУРНІЙ ОСВІТІ - Голубчак, Катерина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Еволюція засобів інформаційно-комунікаційних технологій здійснила революційний вплив на сферу архітектурного проектування і зумовила потребу вдосконалення існуючих педагогічних підходів та освітнього інструментарію. Технології віртуальної реальності, здійснивши технологічний прорив у сфері архітектурної візуалізації та забезпечивши можливості реалістично демонструвати архітектурні об’єкти, стали перспективним та ефективним інструментом вдосконалення середовища архітектурної освіти. В дослідженні висвітлено тенденції застосування в архітектурній освіті технологій віртуальної реальності, як найбільш революційних засобів, подарованих сучасними інформаційними технологіями. Виявлено переваги та недоліки використання технологій віртуальної реальності в архітектурній освіті, здійснено огляд технологічних засобів та програмного забезпечення та окреслено перспективи подальших досліджень у даній сфері.