ПАРК АРХІТЕКТУРНИХ МІНІАТЮР ЯК АКТИВАТОР ПРОЦЕСІВ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ІСТОРИЧНИХ МІСЬКИХ ПАРКІВ - Кисельов, Володимир; Кисельова, Ганна (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Досліджено парки архітектурних мініатюр, як важливому компоненту міського історичного парку. Проаналізовані наукові роботи присвяченні специфіці модернізації історичних міських парків та їх ролі у сталому розвитку міст. Саме «макетний» спосіб представлення експозицій виявляється найпривабливішим для вирішення питань ревіталізації територій історичних парків. На основі світового досвіду виявлені основні принципові етапи виготовлення архітектурних макетів. Парк-мініатюр може бути створений, як окремий парк або, як експозиційна частина в одному із міських історичних парків.