АРХІТЕКТУРНО-ПЛАНУВАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ РЕКРЕАЦІЙНИХ КОМПЛЕКСІВ В ПОЗАМІСЬКИХ ЗОНАХ НА ПРИКЛАДІ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Бородай, Дмитро; Бородай, Артем; Бородай, Сергій; Бородай, Яна (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Присвячено проблематиці формування закладів рекреаційного призначення в структурі позаміських територій, які є сприятливими для розвитку рекреаційно-туристичної діяльності. Досліджено основні передумови та фактори, що впливають на формування закладів визначеного типу. Виявлено основні архітектурно-планувальні особливості об’єктів рекреаційного призначення: умови містобудівного розміщення, функціонально-планувальну та об’ємно-просторову структуру. Запропоновано концепцію проектного рішення рекреаційно-відпочинкового комплексу на території Лебединської ОТГ Сумської області.