АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКОСТІ: ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ В УКРАЇНІ - Savchuk, Iryna (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто сутність, особливості та досягнення основних етапів розвитку систем управління якістю. Проаналізовано досвід становлення систем управління якістю в Україні від часів СРСР до здобуття незалежності. Розглянуто досвід впровадження та функціонування систем управління якістю на прикладі Японії. Визначено необхідність впровадження систем менеджменту якості на підприємствах для збільшення кількості міжнародних ринків збуту та поліпшення в економіці країни.